Friskhetstecken!!!!! Äntligen

Det var på tiden!! Trots hosta och rinnande näsa så har Elina ingen temp idag + STORT +

Hon bad själv om att få något att äta!!!! Hennes extakta ord - Mamma, nam. *så sött*

Bild bevis:



Det blir inge dop idag, eftersom Elina måste krya på sig lite mer.
Däremot ska jag ut med tjejerna och käka middag nånstan inne på söder :)
Jag och Bea ska åka in å kika lite i affärer innan sen ska vi möta upp partypinglorna som vart på kryssning. Får se vilket skick dem är i ;)

 Igår tonade jag håret och idag satte jag på lite smink! Redo att möta världen.. eller nått...
Efter en veckas isolering med Elina så ska det bli så himla skönt att få komma ut lite! Andas lite luft och bara njuta av goda vänners sällskap.



/miss A


till VC med Elina...

Då var denna vecka nästan slut!

Den här veckan kan man beskriva väldigt kortfattat...
Elina har ju varit sjuk sen i Lördags.. så vi har bara varit hemma och inte gjort nått kul alls!

Elina tittar på tv hela dagarna... orkar inte med så mycket mer... vi har 4 dora filmer som löper av varandra.. tror jag kan varenda replik snart!

Gjorde henne lite glad genom att köpa nytt påslakanset!
Självklart blev det....

Fick sy egna lakan till hennes säng.. förstår inte att de inte finns färdiga lakan till en 70x140 säng.. det ända Jysk hade i juniormått var 100x150... blir lite kort att bädda med.. Men tur att man är så händig å kan sy lite raksöm :)

Vi har bakat lite också... kardemumma biscotti med mandel.. provade att baka i min hushållsassistent som jag fick i julklapp och det funkade ju allderles utmärkt!! Ända var väl att nötterna vart finfinhackade istället för grovt.. men goda vart de!

 

Måste ju ha nått sött här hemma till eftermiddagsfikat... dagen blir ju så tråkig annars ;)

Idag har vi vart på vårdcentralen. Elina har ju varit sjuk så länge och febern har inte velat gå ner..
Man vill ju inte skryta om sitt barn, men jag måste!
Elina var så duktig och kolugn när doktorn började undersöka henne. Stor hårig utländskkarl som kom med stetoskop och "örontratt" Han fick lyssna och kika utan problem... sen gick vi till labb, tog temp och  ett stick i fingret, ett litet aj, men inga tårar! Jätte nöjd när plåstret sattes på fingret! Sen fick vi gå in i ett annat rum där Elina skulle andas in medicin ur en ailos, lite läskigt när det kommer ut ånga ur en tratt som ska sitta kring näsa å mun.. en efter en liten stund gick även det bra och hon andades in den! Helt otroligt! vilken liten guldklimp man har! Pigg och glad trots sina 39graders feber!
De konstatera att lungorna var påverkade och att hon var lite röd i ena örat! Så de vart till att åka till apotek och hämta ut pencilin... 10 dagar..2 ggr om dagen... ååå vad Elina älskar det... eller INTE! En kamp varje gång någon typ av medicin ska ner.. :S
Lovar att hon somnade gott när vi kom hem.

Hoppas hon blir bättre snart! Det brukar ju gå rätt fort när väl pencilinet börjat verka.

Ikväll jobbar Walle över... men till min fördel är han ledig i morgon! *me like* Då kanske jag kan gå ut å lufta mig lite!!

På fredag drar även våran målarekarusell i gång... har bokat tid med 3 olika målarfirmor som ska komma här under helgen och lämna offerter på att måla om trappen/hallen nere i källan och tvättstugan. Får se om de kan ge några bra pris förslag. Kommer att bli såååå fint! Med rot avdraget så kanske det inte blir så dyrt heller :)

Nu ska jag ta hand om min lilla dotter och ge henne lite mat... hon näst intill matvägrar så det gäller att lirka.

Ha det gott och trevlig helg allesammans!

Kram /miss A


vi går mot ljusare tider :D

Idag vaknade jag helt utvilad! Walle har varit så underbar och sovit inne hos Elina som varit sjuk hela helgen. Sen har jag haft henne på dagarna så han kan jobba lite... :)
Så idag är jag hemma och myser med en snorig och febrig Elina.


Å eftersom jag är så utvilad och inte har så mycket för mig tänkte jag passa på att uppdatera bloggen. Inte illa va?!

Så vad har hänt? Allt för mycket.. blir ju så när man inte bloggar regelbundet... så jag skriver det senaste :)

Mesta dels så rullar det på som vanligt. Man jobbar, hämtar Elina hos dagmamma, kommer hem, gör middag, leker, nattar, glor på tv... eller i mitt fall... spelar patians spindelharpan på datorn! Väldigt avkopplande.

I tordags så var Jessica här en sväng och bastade! Alltid trevligt med lite sällskap! Walle är inte så mycket för att basta tråkigt nog! Hoppas Elina lär sig att tycka om bastun, hon har inte provat våran här hemma än... kommer väl snart.

Sen har jag varit å fixat bilen, hade en lampa som var trasig. Öppnade man instruktionsboken stod det bestämt " Åk till verkstad för att byta lampan"  suck tänkte jag... varför ska mani nte kunna byta en sån simpel sak själv... varför ska de krångla till det... walle skulle ha kikat på lampan man hade inte tid och så var det ju så himmla kallt ute...  väl på verkstan gick det på två sekunder att byta lampan... tur att Jessica kände en som jobbade där, slapp det bli allt för dyrt.. men nästa gång byter jag lampa själv! Eller åtminstone Walle ;)

I fredags så var jag och shoppade! Har inte haft nå direkt sug eftersom man bara känner sig tjock å ful så tids i graviditetetn... men i fredags  gick allt jättebra och jag var nöjd. Min nya passion här i livet är sjalar!!! köpte tre stycken! + En kofta och ett par strumpbyxor. Fick så fina tunikor/klänningar utan svärmor, så då måste man ju köpa lite accosiarer till :) Shoppade även sko impregnering, så jag slipper gå med blöta fötter, och två söta pyjamaser till Elina. Första två delade pyjamasen! Ska bli skönt att slippa knäppa alla knappar!! Eller vad säger du mamma?? :)

Så hur långt har jag kommit i min graviditet och hur ser den stor magen ut??? Det ska ni få veta!

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 25 jan 2010.
Din graviditet startade Sön 19 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 2 aug 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 191 av 280. (68,2%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 1 full dag (v27+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 24 apr 2010
Du har 89 dagar kvar till beräknad förlossning.


  

V. 28! 12 veckor to go!!!

Jag har sökt havandeskapspenning fr.o.m 24 feb. Så vi får se om det går igenom.. borde gå eftersom jag inte kan bli omplacerad och jobbar i hemtjänsten..  vi får se.. så då blir det att gå hemma i två månader... det är rätt lång tid... har ju några väggar att klättra på iaf! :)

I veckan har vi inte direkta planer.. hoppas Elina blir frisk. Hon blir ju så lätt uttråkad här hemma. Och när man kollat på alla 5(!) Dora filmerna typ tvågånger om så blir det rätt så lätt lite gnäll... har aldrig sett nått barn som är så Dora fixerad som Elina... inte bara dåligt att sitta framför tvn... hon har lärt sig räkna till 9! :)



Till helgen om Elina är frisk ska vi till Torsåker och gå på Lukas dop! Träffa Jeanette och familjen är alltid lika kul!! Saknar verkligen er här!!
Kul att ni titta in här förut! Fick några söta kort!
  

Lite skillnad på dem nu sen förr :)

 

Nu håller Elina på att tröttna på mig som inte ger tillräckligt med uppmärksamhet...

Så det här var bloggandet för den här gången!!

Har lite problem med internet så får se om vi får orning på det snart oxå!

ha det gott!
kram
/Miss A


RSS 2.0