1:a advent.. då var stakarna uppe!

Då har jag fixat lite julstämmning i huset. Några stakar och ett par gardiner...lite tidigt för gardiner, men de åker ner till nyår.. så det får gå! Julmusten ligger på kylning och pepparkakorna finns i skafferiet! Dax att frossa!



Sitter och väntar på att tiden ska gå så min kära Walle ska komma hem!

Elina gjorde lite fina miner som blev en liten serie....

  ................................ 

*Funderar på hur jag ska bete mig när pappa kommer...... SKA VARA HYSTERISK!!!!  :) *





Byebye

Lördagskväll i min ensamhet efter en heldag i stan!

Nu sitter jag här i min ensamhet igen...

Eftersom Walle åkte i torsdags så har jag passat på att åka rike runt känns det som.

I fredags var jag hos min kära syster, vi fikade och snackade lite skit och så fick jag BASTA!! Aaaahhh... Nu är man nästan frisk... om bara hostan vill släppa någon gång!
Elina fick leka lite med sina kusiner Inez och Loke.

Inez, Elina och moster Anna


Påvägen hem från haninge stannade vi till i helenelund och hälsade på Elinas farmor och där var även hennes två andra kusiner William och Martin. Så det vart lite bus där med!

Så det var en fullspäckad fredag. Somnade vid kl. 21.... jobbigt att gå upp kl 6.30 varje morgon...

Idag har jag, Elina Jeanette och Filippa varit på Skansens Julmarknad. Det var jätte trevligt! Vi gick runt och kolla på de olika stånden. Köpte honung och basturökt vildsvin!! MMMmmm



Vi gick och åt på Gubbhyllan som Walles bror äger och driver. Men honom såg man bara skymtar av, full fart på folk! Vi åt renskav och potatispuré med rårödalingon. Väldigt gott! 5 stjärnor av 5 möjliga!
Efter det gick vi och kikade lite på djuren. Älgen var väldigt närgången.
 


När vi gått klart på skansen så vandrade vi vidare till grönalund som också har julmarknade.. dock inte lika trevlig. Men lite sugen på att åka karusell vart man. Var evigheter sen sist!

Efter grönan tog vi en lång härlig promenad tillbaka till centralstation.
Dagen kunde inte ha blivit bättre!

Nu ska jag värma lite glögg, tända en brasa och kanske sätta på lite julmusik bara för att ladda inför 1:a advent.

Hoppas snön kommer tillbaka det var ju så mysigt!

Kram på er alla!

Bye bye

Away to the south side och town...

Hej hopp!

Igår var jag med Jeanette på promenad. Vi konstaterade att plogningen suger i Edsberg. Nu när snön töar så ligger det isberg på trotoarerna.. inte barnvagnsvänligt! Skickar en tisstel ;)

Idag ska jag hem till min kära stora syster och låna deras bastu! Var allt förlängesen som jag bastade! Inte konstigt att man blir sjuk! Ska basta ur var ända liten bacill i kroppen!!!
Vi ska också förbi centrum och se om man kan hitta några fina julklappar. Börjar bli dax nu!     

Nu ska jag packa väskan! Blir ju lite att ta med sig när man ska åka bort hela dagen!!

Får inte glöma kameran.. som ni ser så är det inte den färskaste bilden på moster och Elina...

Vi ses!

bye bye..

Bla bla blaa

Sitter här i min ensamhet.. familjen sover.. och klockan är bara 19.00.. jag känner mig också färdig för idag!
Helt otroligt vad allt tar på krafterna när man är sjuk! Man orkar ju inget...

Så vad gör vi om dagarna...
inte mycket..försöker leka och vila för att få tiden att gå... skit tråkigt.. både jag och Elina börjar tröttna på våra lekar nu.. har ju suttit inne i över tvåveckors tid! VILL UT! Ska ut på promenad i morgon... Det är nästan ett måste! Elina är ju varken hängig eller har feber så bara vi klär oss väl! Hoppas jag hittar någon att gå med...

  


I morgonbitti åker Walle till tyskland tidigt... sen är vi solo..ska se om jag kan åka och hälsa på någon.. kanske sova hos syrran eller nått... är ju så tråkigt, om inte annat tungt att vara "ensamstående"... skönt med lite avlastning. 
Köpte en resesäng till Elina idag... som jag inte fattar hur man får upp... tror att den är trasig.. ska åka och byta den i morgon.

I Tisdags var vi hos BVC... Elina är nu 68cm lång och väger 7205g.. inte så mycket.. hennes en månad yngre kompis väger nästan 1KG mer! Helt otroligt hur olika det kan bli!
I dag visade Elina lite tendens till att lära sig sätta sig själv på rumpan... tror inte det är långt kvar...tror att det saknas lite muskler och ett mindre halt golv...

Kattungen växer så det knakar.. den börjar gå mindre promenader nu. Jättesött än så länge... blir värre sen när den ska hoppa runt i soffan och hänga i gardinen.
Kattungen har nu fått ett namn,en blandning mellan Daisy och Ozzy = Dizzy.


Längtar tills vi blir friska och kan åka och hälsa på min kusins nyfödda barn, Vincent. Finns inge mysigare än en "nyknäckt" bebis!

Nog för idag... jag skulle säker kunna skriva en hel novell om allt och inget idag.. för så tråkigt har jag.
Är lite avis på min vän Lotta som just nu är i Thailand och ska vara där i två veckor... drömmer mig bort...

Ha det gott folk!
Vi ses när vi blir friskare!

bye bye

Sjuk sjuk sjuk....

Elina och jag traglar igenom våran förkylning... BVC på tisdag... Walle åker till Tyskland på Torsdag....veckan ser väldigt grå ut om vi inte blir friskare.. iallafall  Elina!



I helgen var jag i Bollnäs på fest! Skitkul... Alkoholens under vart man pigg som en lärka... träffade lite nytt folk hälsade på lite bekanta... Lisette och jag rockade röven av oss!

Skriver mer när jag orkar!!


bye


Elina förkyld... usch vad trisst..

Från att varit lite snorig kommer nu gröna slemmiga busar från näsan.. gulgrön gegga i ögonen! Stackars lilla älsklingen...  Ingenting passar.. leka är kul en liten stund... ingen feber dock! *Skönt*
BVC...hmmm.... deras öppettider och telefontider är ju hel skumma... och ringer man till en annan mottagning för att rådfråga.. då får man svaret att man måste vända sig till sin egen BVC... är inte alla lika utbildade? Det handlar ju bara om en rådfråga!!! Morrr...

Igår var vi hemma. Sabina kom en stund vid lunch och visade upp sin gravidmage! Dem är överallt!
Har fått reda på att två till blivit gravida!!! Ena är Elin på mitt jobb(är i vecka 16) och den andra är för tidigt att avslöja(hon är bara i vecka 6)! Kul kul! Man blir lite sugen... men men... just nu känns det som att man ska vänta lite!! Vill ge Elina all min tid! + det ju rätt trevligt att dricka nått glas vin eller någon öl...   ;)

Igår vart jag tvungen att åka till Edsberg för att hämta mitt partyansikte(smink) som jag lämnat kvar hos Jeanette i Lördags! Jeanette ska åka upp till Gästrikland idag.. och eftersom jag ska ut nu i helgen igen så... ni förstår! (ska till Bollnäs med raggarna!)
Väl möt Jeanette.. vi tog en liten promenad i Edsberg.. hämtade en bok på biblioteket till Elina. Trevligt.

Vår lilla kattgäst var inne hos oss hela går kvällen! Vill äta allt utom katternas torrfoder. Han fick korv, barnmatsrester, leverpastej(vilket jag pulade in en avmaskningstablett i,he he) bonqure tacoost, han åt t.o.m vällingpulver!! Vad är detta för katt?!! Ska lämna ett brev till våra grannar om det är någon som känner igen vår lilla gäst! Annars så åker han nog tyvärr till katthem...han är grovt misstänkt för att vara pappa till Daisys kattunge! Han har stooora bollar och små tofsar på öronen.
Vår lilla kattgäst

Nu har snor fia somnat... dags att göra lite nytta här hemma!!!
Ha det gott!

Några gravid magar just nu!
Sandy
Sandy        Sabina           Kusin Linda

En hel vecka har gått sen sist!

Nu har man varit dååålig på att skriva.. men men skärpning!

Såååå... vad har hänt?

Min snälla höggravida kusin Linda var här och gästade tisdag-fredag medans Walle var i Kumla och byggde hiss.
Mysigt med gravidmagar!!

Sen i helgen har jag haft Mary Kay Party!   Mary Kay party hemma hos mig!   Trevligt med lite olika produkter man får prova på och umgås! Själv fick jag en "fest-makup" vilken jag tvättade bort innan jag gick! ha ha... var lite för mycket!!

Efter partyt så skulle jag och Jeanette ut och göra världen! Ha ha
Vi åkte hem till Jeanette och skulle förvärma lite. Började med korvmed bröd och en bärs.. säger bara "se upp för droppfri ketschup!!!" Hel galet!

Efter att ha sminkat om sig och lyssnat på lite musik (IQ-låten) (http://www.iq.se/content/) var det dax att ta bussen ner till Sollentuna C.

Stinsvillan var stängd så det vart Paddys istället... sjöng lite karaokey och snackade lite med folk. Sen var det dax att åka vidare! Jeanette skulle ta med mig till Garbos i Sumpan... Vi fick skjus dit av Walles snälla bror Christer! Inte helt fel att slippa åka kommunalt!!

Väl inne på Garbos var det fullt med folk! alkoholen flöda ivanlig ordning! Men nått gick snett! Jag gick ut och spydde! Fy Fan vad ofräscht!!! Men det gjorde ju inget.. rock n roll efter det! Tror jag att vi drack ett par förstarka drinkar lite väl för fort!
Jeanette kände någon i baren som inte var blyg med spriten!
Kul hade vi!! bakis vart man!
Vi slapp även åka buss hem, Lelle var så snäll att han kom och hämtade oss! Sååå skönt!

Kunde bara sova 4 timmar.. var upp kl 9 på söndagen... kanske lite full fortfarande... för illamåendet kom iefterhand! Konstigt det där! Som om kroppen inte vill sova igenom ruset... är nästan så här varje gång jag vart ute!

Walle åkte och jobbade vid 11 så det var bara att kliva in i Mammarollen och göra det bästa av dagen!
Jag bakis och Elina förkyld-kinkig... Tjohooo! Men det gick! 

Idag så ska jag tvätta lite. Och så ska jag ringa Jeanette och höra om vi skulle till Kyrkans sångstund med barnen!

Det var allt!

Vi hörs!!

*over and out*

Måndag måndag...igen

Nu kom jag hem från arbetsintervjuen... det gick... SKITBRA!! Anställd direkt! Bra tim lön...
Nu j-vlar ska här jobbas!
På onsdag nästa vecka ska jag gå intro..
Börjar jobba på riktigt 1/1-09   Inge krök på nyår med andra ord! Kanske lite... börjar ju inte förens kl 17.00 ;)

Vad har hänt sen sist...

I fredags var jag med Jeanette och Filippa hela dagen! Vi var på promenad i Sollentuna, Edsviken.
Jeanette matar änderna med sockerkaka i Edsviken.

Sen gick vi hem till Jeanette och åt en jätte god lunch! Kyckling med pommes! mmm 
Sen var det lite lekstund för barnen.
Elina och Filippa leker hemma hos Filippa.
När vi åkte hem somnade Elina direkt i bilbarnstolen helt utmattad!

Väl hemma var det dags för lite Fredags mys. Min underbara pojkvän hade handlat hem div godsaker! Han vet då hur man får mig på fall! *love him*
                                                                 
Man ser hur varm(ångar) och god maten är!


På lördagen så tog vi det lugnt. På kvällen ålte vi hem till Walles pappa och åt middag. Smörgåstårta bjöds det på! Riktigt gott! Inte konstig att man ser ut som man gör... ha ha..

Söndagen gick också väldigt lugnt till...
mina kaniner hade rymmt.. så jag fick ut å jaga lite!
På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa för att fira pappa. Där bjöds det på ciabatta med tillbehör! Mums även där!

Väl hemma så somnade Elina så fint och vi kunde kika på en film i lugn o ro innan det var dags att krypa till kojs!

Så har min helg sett ut!

Nu ska jag ta hand om min underbara dotter som börjar på att bli lite förkyld...
Så ska jag försöka ta hand om vårat fina hem också!

Kul dag...
Imorgon kommer min kusin Linda hit,roligt!
Walle ska åka till kumla och jobba några dagar... blir säker jättebra!

Ha det gott folk!

kram kram

Dagarna går

Hej å hå!

Just nu känner jag mig som en sleten mamma...är såååå trött! Vill bara ta en dusch och krypa ner i sängen.
Ska nog göra det... läsa en bok eller nått. Det var evigheter sen!
Äntligen kan man ju göra det nu när Elina sover i eget rum!
Innan var man ju så rädd att man skulle väcka henne!

Vad har vi gjort idag då... lekt, promenerat, lekt, städat, lekt, tvättat, lekt, lagat mat, lekt...Otroligt vad en som liten kräver när man är hemma och "inte ska göra nåt". Mycket enklare att åka bort någonstan...tiden går så mycket snabbare då!

I går var jag med om en läskig grej! Elina satte ordentligt ihalsen! Satt och matade henne.. så började hon skratta. Sen såg man hur det hade fastnat. Hon började bli allderles röd i ansiktet! Vilken panik man känner inom sig!
Fort upp med henne. Lutade henne framåt och klappade i ryggen. Tog ett tag (kändes som en evighet) sen lossnade det. Så kräktes hon upp allt hon hade fått ner. Pust...

Nu nånting lite roligare! Jag ska på arbetsintervju! Sökte jobb inom ASHI (avanserad sjuvård i hemmet) och på måndag ska jag dit och sälja mig själv!

I helgen är det farsdag. Vet ej om vi ska fira den... vet att vi ska till Walles pappa på middag på lördag..
Ser fram emot att ta ett glas rött vin!

Nä nu ska jag göra som jag skrev!
Ta en duch och krypa ner i min renbäddade säng! Kanske läsa lite korsord!

haaa deeee

god natt!


Ny vecka nya aktiviteter.


Då var det ny vecka igen då!

Igår var vi runt och fikade lite..

Först var vi hos Fredde och Kattis, två fd. klubbmedlemmar. Tittade på deras nya kåk som de köpt! Väldigt mycket 70-tals standard på det.. härligt! Stort var huset och massor av små hus på tomten. Stod minst en jänk i varje hus/skjul. Tror jag räknade dem till 4st.. sen stod det massor av andra "vanliga" bilar på tomten oxå! Vill oxå ha utrymme för massor av bilar och annat man kan samla på!
Sen fick vi en rundtur i Freddes "Hobbyrum" Ett rum fyllt av olika sorters ödlor! Var terarium över allt! Fick se deras mat oxå... fy fan! Massor av äckliga skalbaggar och KACKELOCKOR!! Att man vågar/vill ha sånt hemma! Tänk om de skulle rymma!
*Ryser*
Fixade lite jobb till Walle... he he.. "Råkade" säga till Fredde att Walle är elektriker... så snart ska vi dit igen!

Efter det åkte vi till B-O och Sandy! Tjoho vilken kalaskula Sandy har fått! Kul å se!
Sandy
De är ju relativt ny inflyttade de oxå. De hade kommit i ordning jättefint! Walle och B-O gick runt och kollade lite el där med..
Man skulle vara elektriker! Tänk hur mycket jobb det finns!

Så efter en heldag av fika och skräpmat var man så gott som slut!
Sov inne hos Elina och det gick över förväntan bra. Halv sju gick vi upp, tidigt men men... det är det värt när man slipper vakna och amma på natten! Man vet ju att man alltid kan gå och lägga sig en stund på förmiddagen när hon sover.

Så idag... har inte gjort så mycket..tvättat tvättat och tvättat... suttit och väntat på att en gubbe skulle komma och koppla färdigt bergvärmen.. men när han inte hade kommit och kl hade hunnit bli 12... kändes det dags att göra nått...
Jag åkte och köpte Elinas nya bilbarnstol! Kom på att min kusin ska ju faktiskt låna Elinas babyskydd till deras lilla som kommer när som helst! (BF 4/12)

Så i morgon ska vi åka och hälsa på henne och hennes mage!
Då är det lika bra att ha med sig allt som det ska få låna.
Ska även passa på att hälsa på mamma och pappa! Det är jättebra att de flyttat till lägenhet, då har de ju tillgång till grovtvättstuga!! Det är inte fy skam! Katten Daisy valde ju att föda sin lilla plutt mitt i sängen så bäddmadrassen måste få sig en tvätt!

Nu har jag nattat Elina som somna som en stock.. efter en hel dag full med lek + ett varmt bad kan jag förstå henne...vill oxå gå och sov... men det är lite tidigt än! Nu är det ju dax att ha vuxen tid!


Vi hörs en annan dag!

bye bye

Lördagkväll...framför datorn...

Hejsan svejsan!

Igår bestämde vi oss för att det var dax för Elina att flytta till eget rum och försöka få bort natt amningen.
Hon har kommit in i en separationsångest-fas... vaknar flera gånger på nätterna och skriker, vilket hon aldrig gjort förr... Men men, nån gång måste man ju få känna på hur det känns oxå...
Så nu har jag flyttat in i hennes rum och ska sova där några nätter och lugna henne när hon vaknar utan att amma henne. Får se hur det går.

Walle var ute och härjade igår..skulle bara ut och ta "nån" öl och komma hem tidigt... halv fyra på morgonen ramla han in...
- Ja ja tänkte jag, han sa att han ville bli väckt kl 10.00....inte mer med det.

Kl 10.00 möts man av den här synen... 
  tror ni han var sugen på att gå upp? svar: NEJ..

I stället för att bli bitter tänkte jag tillbaka på fredagen när han kom hem efter jobbet med :


Så jag stängde igen rummet, satte Elina på golvet med leksaker och bakade/gjorde en pizza! (vi har tyvärr ingen hemkörning där jag bor... LITE lantligt...)
Så två timmar senare väckte jag honom lite försiktigt igen.. och då steg han upp! :)

Sen kom Björn och hunden Leia hit och skulle hjälpa Walle med att göra en parkerings fick på tomten.
Elina vart livrädd när hon såg stora hunden (leonberger), men efter ett tag så gick det bra...
fick övertala henne att det var inge farligt... sa att det var en stooor kisse! Ha ha...hon älskar katter..

Sen passade jag på att åka till Klubben och se om det var nå folk där och göra lite nytta.

Efter det så åkte vi till graven och tände ett ljus för vår klubbmedlem som hastigt lämnade oss förra året. R.I.P


När jag sen kom hem hade det precis blivit mörkt och minusgraderna börjar sakta krypa fram... brrr....
Tände en brasa och mös lite med Elina...
Lagade mat till grabbarna som var genom frusna (vart korvstroganoff, så snabbt, enkelt och gott.) 

sen var det natti natti dax för Elina... efter en lång dag somnade hon efter första nattnings försöket! Så skönt!

Så nu sitter jag här i min ensamhet på en Lördag... funderar på att sätta mig framför TV å glo...
tänka på alla som är ute å festar... längar tills en 15:e.. då ska man ut i stora staden och skaka rumpa! Whole lots of ass!

Eloge till er som orkade läsa denna sjukt långa och kanske inte alls så spännande blogg :)

Ha det gott!

Over and out!

RSS 2.0