Mot finland..

Då åker jag och Elina till finland och är där några dagar.. kommer hem på måndag förmiddag om allt går som planerat!

bästa gosekatten som inte rivs eller säger ifrån..



Puss puss

Here we go again :P

Ja... även förra veckan gick enligt sin planering..

Den här veckan har ju precis börjat men ändå har man hunnit med en del!

Igår så var Marie och barnen här och hälsa på! Barnen hade fullt upp med att leka när solen gassade. Kaninerna var en hit! Vi åt lunch (förenklad lasange, anpassad för mindre barn bjöds det på) och sen fikade.
 


Sen var det dax för mig att åka hem till Walles mormor Lillemor och tvätta några täcken i hennes tvättstuga(är ju underbart med stora torktummlare). Medans tvätten pågick så passade jag och Elina på att gå en promenad till Sollenunta centrum. Elina sov under hela Sollentuna visstelsen. Antar att förmiddags leken tog ut sin rätt!

Väl i Sollentuna så gick jag in på HM... men shopping humöret är i botten...trots ett stort behov av nya byxor..
Gick in en sväng på BR och hittade en litet pool till Elina och glasspinnar att göra egen nyttig glass i.( såg en reklamfilm i affären om hur man häller smoodies i behållarna, såg riktigt gott ut, har gjort egna i frysen nu)



Väl hemma sen så tog jag tag i gräsmattan. Dax att klippa!! Skulle behövt en lie, så högt var det på vissa ställen! Men nu är det gjort! Ska vara ordning och reda när Walle kommer hem så han inte tror att man legat på latsidan ;)
Skulle ha krattat upp gräset idag.... men det började regna och med det så försvann motivationen till att göra någon mer nytta idag :) 


Se så fint gräsmattan hämtar sig, sakta men säkert, fan vad bra man är! ;)

Idag har Jessica varit här på förmiddagen! Mycket trevligt att få lite sällskap! Är ju så sällskapssjuk ibland!
Vi tog en promenad i det härliga vädret, åt lunch (kasslersallad bjöds det på idag) jag hann tvätta bort all min tvätt! Härligt när det torkar så fort ute!

 Undrar vem Jessica tittar på, söta Elina som vet hur man kladdar 


Eftermiddagen var lite seg idag... bestod mest av lek med Elina.. Fick sola en liten stund, ca  20min! Tills hantverkaren dök upp helt oanmält och väckte Elina råga på allt... själv kände man sig lagom fin när man låg i shorts och bh å sola.. blek och å små fet.. ha ha...

I morgon kommer Walle hem, LÄNGTAR!  Känns som en evighet... och sen åker jag till Finland på torsdag, känns konstigt att inte umgås mer en ett dygn på en vecka... dålig planering från min sida..
Väl i finland ska jag och Elina bo hos farmor i hennes etta...härligt... ser inte fram emot det.. Elina lär ju inte sova så bra är jag rädd för... hon är ju van med total mörkerläggning när hon ska sova.. nu får vi nöja oss med vanliga persienner... så man lär ju få gå upp kl 4 eller nått... :S
På lördagen tar min kusin studenten, ska bli kul att få fira honom!! Party party... nyktert!

Kommer hem på måndag morgon!

I morgon är det även avslutning på öppna förskolan... är det fint väder så går jag, annars får det va! Vi ska tydligen ta en promenad till Roserbergs slott och äta picknink..  har ju inte varit så mycket på öppnaförskolan så det känns som om det kvittar på nått sätt...


Vill gratta min kusin Linda som fyller 24 år i dag och Filippa som fyllde 1år i Söndags!
Stor kram på er!


Det var väl den uppdateringen tror jag! :)

Ha det så gott mina vänner!

veckan som gått gick enligt planerna! Ny vecka nya utmaningar :P

Ja veckan som gick... gick väldigt fort...och enligt planerna

Frisören (Lisa) gjorde ett underbart lyft med mitt hår i fredags! Love it!



Var ju på kryssning oxå det var jättekul! Sällskapet och stand up komikerna var jättebra! Synd bara att musiken på discot inte gav så mycket! Trivdes sååå mycket bättre i trubadurbaren, tur att jag hade Melissa som delade den tanken :)



Jessica kom å hämtade oss fyllbultar från båten, TACK SÅ HEMSKT MYCKET, hoppas passoan smakar... om du inte orkar hela så kan vi dela ;) hihi



Efter kryssningen åkte vi hem till Jessicas mamma och grilla! Mycket trevligt, för att sen rulla vidare till Arlanda street cruisers på fest! Och där var det kul i vanlig ordning.. men blev dock en tidig kväll.. hade väl inte allt för mycket ork efter 23 timmars kryssning.. och med vetskapen att man skulle ta emot sin underbara lilla doter som skulle komma vid kl 9 tiden :S

Elina har fått två små gryn i underkäken, äntligen! Och inte nog med det så har hon tagit sin första promenad själv här på jorden! Stor tjej!



Elina var hos mamma och pappa i helgen och det hade gått jättebra! Mormor och morfar var så stolta att de fick vara med och bevittna Elinas första riktiga promenad! Tusen tack att ni ställde upp å passa Elina!

Igår var en lugn dag hemma, påtade lite i trädgården, Melissa och Nova kom över å fikade, och avslutningsvis åkte jag å jobba.

Idag har vi varit på öppnaförskolan, nu ligger Elina och vilar, snart dax för lunch. Sen blir det leka innan jag ska åka till jobbet och göra veckans sista pass *pust*

I morgon så ska jag träffa Melissa och Nova igen! Vi ska försöka hitta på nått skoj! Kanske åka in till stan eller nått? Det visar sig!
walle ska ut å "campa", åka till någon ö och fiska å sova i kåta.. bergis dricka lite öl oxå :)

Torsdag och fredag ska vi vara hemma och ta hand om hemmet.. bygga altan och fixa trädgården..

Lördag ska jag på loppis.. sälja av lite skit! Sen bär det av till Fredde å Kattis där Walle ska dra lite el och så ska vi äta lite middag där!

Söndag blir nog lugn har jag för mig :) Just det Walle ska åka till Tyskland och gå på kurs några dagar... hur ska jag klara mig utan han?? Han är nog borta tills på onsdag nästa vecka om jag inte minns fel... och på torsdagen där efter åker jag till finland några dagar..  kommer nog vara det längsta vi har varit ifrån varandra nånsin..  :S får se hur det går!

Nu ska jag se till å fixa lunchen klar innan Elina vaknar!

Over and out friends and family!

En tråkig helg har passerat..

Ja... just nu så händer det inte så mycket.. rätt så öken.. rätt skönt ändå..
Känns som lugnet innan stormen på nått sätt.. nästa vecka blir det mer fart i!

Ihelgen som varit så har jag varit hemma och varit på jobbet..  spännande va?

Laddar inför i morgon då jag ska åka till mamma och sova över där med Elina.
Har laddat upp med massor av tvätt som jag ska roa mig med i hennes stora tvättstuga!
Mamma ska natta Elina å se hur det går. Hon å pappa ska vara barnvakt nu i helgen som kommer. Jag och Walle ska på kryssning tillsammans med 12 pers. På båten är det stand up comedy RAW :) ska bli så kul!

Tisdag ska jag åka hem för att sen åka och jobba.. mycket jobb har det vart nu!

Onsdag så är det klubbmöte.. ska även försöka åka till mitt ordinarie jobba och prata lite om min anställning och hur det kommer att se ut när jag kommer tillbaka efter min mammaledighet.

Torsdagen ska vara lugn.. måste städa min garderob å se om jag kan hitta nått kul att ha på mig på kryssningen..annars får det bli en panik shopping på fredag.

Fredag ska vi åka och lämna Elina hos mamma och pappa. Jag ska försöka hinna till frissan.. sen ska vi träffa alla vänner nere på gärdet och käka innan vi kliver ombord på båten!

På lördagen när vi kommer hem så är det fest på Arlanda street cruisers.. funderar på om man är pigg nog att åka dit eller om det blir till att åka hem och njuta av att vara barnfri och rå om varandra. Vi får se vilket humör vi är på då!

Så ser min komande vecka ut! Bara tuta och köra!

Den här veckan kommer våran kakel kille också, så förhoppningsvis så blir badrummet färdig kaklat!! Tjoho!
Altanbygget går sakta men säkert framåt! Walle är så duktig! Önskar jag kunde ge honom mer tid.. men vad ska man göra när det bara finns 24timmar på ett dygn.. :S

Min gräsmatta skriker efter mera regn.. får hoppas att det regnar på här innan midsommar.. sen vill jag ha sol!

Elina sömnproblem är som bortblåsta med hjälp av 5 minutersmetoden! Helt fantasktisk! Äntligen har man fått sova hela nätter igen! Min gullunge!

Nu är det dax att umgås med Walle.. den ända kvalitetstiden vi fått den här helgen! Ser fram emot nästa helg!

Skriver snart igen!


over and out

/A



En liten snabbis på jobbet ;)

Nu lurade rubriken er allt! Ha ha..

Sitter på jobbet och bloggar så det får bli kort och snabbt!

Idag har jag varit hemma hos Melissa och Nova och fikat och ätit lunch! Tiden gick så fort att vi hann inte med någon promenad. Men det är alltid skönt att komma hemifrån en stund! Å Elina behöver träffa lite andra barn också! Speciellt söta lilla Nova som vet hur man höjer rösten! Elina är lite rädd för barn som är högljudda och framfusiga!
Elina hade tur att Nova inte kunde krypa ikapp henne... men det dröjer nog inte så lång tid tills dess, hoppas Elina hunnit bli lite tuffare då :D

Efter det så åkte jag hem för att ladda om inför jobbet... ingen lust alls att jobba, men vad gör man inte för lite extra kulor :)

Nu sitter jag här... pratade med Walle och sa att Elina somnade efter en halvtimme idag, en kvart bättre än igår! Får se om vi får sova hela natten inatt igen! Vore ju guld värt!

Nu ska jag ta och åka hem... i morgon kväll ska jag jobba igen... får se vad förmiddagen har att erbjuda.. kanske skulle ta ett kraft tag i hemmet.. :S

Ha en bra kväll!


kram /A


Då startar vi upp bloggen för 111:e gången!

Hade skrivit en hel novell och mig och Elinas sov problem mm. Men den här skit bloggen raderade allt!
Så nu fattar jag med kort och tur är väl det för er läsare! :P

Min nysådda gräsmatta har börjat växa lite! Tyvärr även maskrosorna i den!

Idag har vi varit på öppnaförskolan! Alltid skönt att komma väg en stund och se de små söta liven leka!

Elina tackar "Tant" Jessica för sina fina kläder som hon fick i 1års present!

Jackan sitter som den ska! Mammas flicka uppidagen!




Efter en lång dag med mycket lek, bad och god mat sover äntligen Elina. Har lite tid för mig själv nu, Walle har somnat..
Ska väl ta å knyta mig snart jag med! Man vet aldrig när Elina vaknar och ställer till med bråk!
Men i natt har jag förberätt mig med att gå upp å ta hand om Elina. Om hon ska vara envis så ska jag också.
Nu har 5 minuters metoden tillämpats i detta hus! På med öronproppar! :P

I morgon blir det lugnt... inga planer än så länge, ska jobba på kvällen... så får se vad dagen erbjuder :D

Sov så gott!

kramar /A


En bild säger mer än 1000 ord..

Då har det gått några dagar igen då.. hamnade i någon liten blogg svacka.. men nu är ja tillbaka igen... tror jag!
Här hemma har vi fullt upp med renovering, bygge och trädgård och vår söta lilla Elina!
Tänkte lägga upp några bilder.. orkar inte skriva om allt som hänt.. tar tag i den här veckan!

Stoffe kom in med traktorn.. lappade ihop lite snyggt efter sig.. men resten av jobbet hamnade på mitt bord!



Efter några dagars krattande och stånkande så hoppas jag på att min gräsmatta ska ta igen sig!



Walle håller på att bygga den nya altanen...

Vår tomt just nu... under construcktion

Elina har fyllt 1år! Stor tjej!




I helgen var vi ute med Forden. Jag och några kompisar. Hade riktigt härligt väder!

 



Är jättetrött.. ska gå och sova!
Bloggar mer i morgon!
/A


RSS 2.0