Vårdag :)

Idag så känns allt lite bättre efter att ha fått luftat och rensat tankar. Tur att man har en sån förstående pojkvän!
Men ryggen är den samma... å jag har väl inte varit den snällaste mot den heller...

Idag så har jag och Elina varit på plantagen och spanat in olika växter och fiskat efter idéer om hur man kan dekorera i trädgården hemma... fick syn på en bok som jag vill ha.. min snälla mor och far fixar så jag får den i födelsedagspresent.. :D Så sen är det bara börja gräva och påta!

Idag har jag även agerat trädgårdsmästare.. jag har sått gräs!!! Ser riktigt lovande ut.. hoppas det tar sig.. vi har ju två stora igenlappningar efter två djupa traktorspår raktöver gräsmatten.. inte så kul!
Hann inte med allt.. svårt att vara trädgårdsmästare när man även är mamma..
Såg nog rätt roligt ut när jag sprang(bokstavligen) mellan krattan och gungan...

Hann med å fixa undan veckans tvätt! Härligt!

Senare när Walle kom hem så åkte jag till jobbet.. stämplade in.. skyndade mig till märsta.. tog en middag med Jessica och pratade lite och drömde oss bort till helgen då vi ska få festa tillsammans! Wohooo..

Nu sitter jag på jobbet och bloggar innan jag ska åka hem.. men först en sväng in på FB! My second home..

I morgon blir det av till Haninge/Huddinge!! Ska träffa syrran och mamma och pappa! De ska även få passa Elina en stund medands jag gör nått roligt med mig själv.. dvs. fönster shoppa..lönen kommer ju inte förens på fredag...
Ska nog passa på och hoppa in i deras ångbastu/bubbelkar när jag ändå är där! Det måste ju göra gott för ryggen!!

På fredag är det full rulle med att förbereda inför Elinas kalas!! Tårtor och bullar ska bakas! Grillmatrial ska inhandlas! Systembolaget ska få ett litet besök :) Måste ju fira mina 26år på nått sätt! ;)

Ha det gott! Vi hörs..

kram /A

Min lilla söta som redan blivit ett år!!! Tack alla för uppvaktningen på Elinas 1-årsdag!!!


En beklagelse blogg..

Idag har det varit en rätt bra dag.. den har flytit på i lagom tempo.. Elina sov till kl 9! Vi åkte till öppna förskolan, sen och handlade mat, städade, lekte, laga mat, badade Elina, lekte litet till.. å nu sitter jag här..igen..

MEN (nu börjar jag)...

Jag har fått ont i ryggen.. tror att det är förmycket dåliga lyft mm..

Man bär Elina hejvilt, man lyfter i och ur vagnen ur bilen, man leker med Elina med böjd rygg, bär tunga matkassar, städar, tvättar.. har inga muskler som orkar hålla emot...

Har ingen tid eller pengar till att gå på gym.. orkar inte ta tag i min träning som jag så starkt gick inför... men aldrig blir av..  :(

Ni kan sluta läsa nu... det bli inte bättre.. har massor att beklaga mig över.. ha ha..

Har svårt att ta det lugnt.. har ju jämt Elina då jag inte jobbar...
Har inte haft någon riktig "Annikatid" på jättelänge, är pank, även fast pengar kommer in så läggs det på hus å mat... känner mig stressad men ändå kolugn...
Har inte sminkat mig eller klätt upp mig på länge.. bara det känns som om man håller på att bli en pösmunk.. tänkte säga soffpotatis.. men jag har aldrig ork att sitta i soffan...

Skulle behöva semester... komma bort ifrån allt!

Ser fram emot 2 maj som jag så länge nu har planerat på att åka till Södertälje och festa med mina kompisar! Känns så behövligt!
Finns så mycket kul som händer king mig just nu... men det ända jag ser fram emot är att få komma bort! Känns hemskt, men så är det.. behöver lite andrum :(

Ni kanske undrar var Walle är när jag sitter å beklagar mig.. han är ute och är jätte duktig å bygger våran nya altan..
Så mycket som jag vill att han ska vara där å bygga vill jag lika mycket ha honom här inne hos mig och Elina..
Men då blir det ju ingen altan... och det blir ju ingen bastu om man inte håller på och bygger den... å det blir ju inge bilåka om man inte fixar bilen... så sant så!!! Stackars Walle som har så mycket att göra! Att han orkar..
önskar att jag kunde bygga altan, bygga bastu, mecka bil........ nej.. jag sitter fast här hemma med mitt söta lilla bihang som är världens gulligaste på alla sätt å vis... men jag behöver LUFT!!!

Nån som förstår mitt dilemma? Vill inte beklaga.. men jag känner att jag måste få rensa tankar...

Såååå....aaahhhhh.... andas............1,2,3,4,5,6,7,8,9,10! nu känns det bättre!

man blir lite knäppgök över att gå hemma... :P

Nu ska jag ta en kopp örtte och lugna mina trötta nerver..

Nu ser fram emot i morgon då jag ska jobba och ta en fika med Jessica!

Hoppas jag inte skrämt er nu..är en ny dag i morgon, förhoppningsvis känns ryggen bättre!


kram på er alla!
/A



Idag har vi varit i Norrtälje och hälsat på familjen Gladh!

Hej hej! I dag är det exakt ett år sen jag och Walle låg på BB med ett litet knyte i våra armar! Tänk vad tiden har gått fort! Känns som om det var igår!

Idag har vi varit i Norrtälje och hälsat på Marie, Christian och Angelica, (Ronny var å jobba)!
Vi åt lunch, tog en liten promenad, lekte med barnen och fika! Jätte goda muffins och Sockerkaka!!!
Fick även se på "UteTossor" som Marie hade sytt, jättefina!!! Beställde två par direkt! Helt otroligt vad duktig hon är på att sy! 
 
Christian, Marie och Angelica i vagnen.






Tack så hemskt mycket för en trevlig dag hos dig!

När vi kom hem så fick Elina lite middag, vi gick ut ett tag. Sen kom Walle hem, Elina fick öppna lite paket. Vi firar ju henne på lördag så då ska hon få sin riktiga present!

Ett jättefint födelsedagskort fick hon från sin vän Filippa! Kortet var jättekul tyckte Elina, då det lät när man öppnade den. Mindre roligt tyckte jag å Walle det var efter att hon suttit med kortet ett bra tag och öppna, stängt, öppna, stängt :P He he..

Utav grannen har hon fått två knopppuzzel! Jättefina! Ska bli kul å se hur lång tid det tar för henne att grejja dem.

Utav Pappa(Walle) fick hon hörselkåpor och en reflexväst. Hon älskar verkligen hörselkåporna!





Nu ska jag städa av lite här hemma.. Elina sover.. Walle är ute å gjuter plintar..
Hoppas jag kan ta en promenad sen!

I morgon är det öppnaförskolan som står på schemat, och lite shopping :)

bye bye
/A


Helg! Men ändå inte...

Hej igen!

Igår var jag bara hemma med Elina. Vi var ute i numera vanlig ordning...
Promenad och lite lek på gräset. Vi hade lite picknick på gräset till mellanmål! Alltid godare att äte ute när det är fint väder!





Jag har märkt att är man ute två ggr om dan och att Elina får sova både förmiddag och eftermiddag så sover hon bättre på natten!! Å det är ju så skönt att sova!

Igår så provade vi på ett nytt recept Lamfärsbiffar m ruccola, auberginröra med rödlök och feta ost. Riktigt gott! Kul att prova på nya recept! Speciellt när recepten är rätt enkla och ingredienserna inte är så avancerade, så man måste lägga ner en förmögenhet på bara kryddorna!

Så för att laga mat så krävs ju självklart att Elina är nöjd och leker försig själv.. å det är ju hon nästa aldrig när man väl ska göra nått! Så då kom jag på nått som alla ungar gillar att leka med! VATTEN! Fram med moppen i beredskap...



     

När Elina somnat efter dagens aktiviteter så är det dag för föräldrar mys!

Tände ljus i uterummet, istället för vin vart det päroncider styrka 2,25%, lagom här en trött mamma! Walle tog välförtjänta öl! Poppade lite popcorn... planerade semester.. och spelade lite kort! Vänd 10 som är så kul... om man vinner... vilket jag inte gjorde! Får bli revanch på den!

Idag så vaknade jag före Elina igen! Helt otroligt.. man är skadad.
Efter lek ute så sover Elina igen! Å jag sitter här. Vi får snart besök av Stoffe som ska hjälpa oss med att jämna till en parkering som Walle gjorde ett tappert försök med i höstas, men inte gick så bra..

Sen så kommer min mamma och pappa hit en sväng, de är på väg hem från Kramfors å gör ett litet stopp här. Sen ska jag åka och jobba... å efter det så händer det inte så mycket mer...
Imorgon kan jag tänka mig att dagen ser något liknade ut... förutom att Stoffe inte kommer å inte föräldrarna heller...

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt igen.. blir en del i den här familjen!

Vi hörs i början på nästa vecka! Är ja inte duktig som fått igång bloggen! ha ha

bye bye
/A


Jag har shoppat! Men inte till mig...

Idag har varit en bra dag! Jag är nöjd med dagen.

Natten till idag var lite jobbig.. Elina vaknade vid 2.30 och kunde inte somna om.. var inne i hennes rum å tröck in nappen 3 ggr men ändå envisades hon med att vakna. Walle fick göra ett tappert försök, men då vart det värre! Precis som om hon haft en mardröm om pappa! Hon vart helt hysterisk när han skulle natta om henne. Så det var bara att gå upp igen och lägga mig med henne i soffan med nappflaska m. vatten! Efter ett bra tag somnade hon tror kl. var 4.30 då... bar över henne till hennes säng och la mig på hennes soffa igen om hon skulle vakna.

Kl 8.20 vaknade hon som en solstråle! Märkligt! Väl utvilade åt vi frukost. Lekte lite, körde igång lite tvätt... allt lugnt å fint TILLS Daisy kom in med en död mus och gav till kattungarna som vart allderles till sig! En kattungen (Nillas) tog snabbt tag i musen och började leka och morra! Blodkladd över allt! *panik* får jag som har lilla Elina krypandes på golvet och tycker allt ser jättekul ut! Jagar in kattungarna på rummet( med musen), eftersom Elina inte ville sitta still å titta på när jag städa vilket ledde till problem var jag tvungen att gå en promenad(vilket jag ändå hade tänkt att göra, fast senare). När Elina somnat passade jag på att städa av golven med klorin! Man vet ju aldrig vad för skit de bär med sig! Bergis pest å kolera!
När jag kom in i kattrummet var det blodbad.. fy för kattungar och katter! ha ha.. men men bara städa på där med!

Efter att jag städat och hängt tvätt så började dagen ordna upp sig! Jag var nöjd med min promenad, jag lagade en riktigt nyttig lunch som bestod av kycklingfilé, bulgur och kokta grönsker!

När Elina vakna fick hon lite lunch och sen åkte vi iväg å handlade lite!
Hittade ett helt "vårställ" till Elina hon vart så söt! Och så nöjd!

På vägen hem körde jag om vår vän Stoffe som var på väg hem till oss i en traktor. Han hjälpte oss att göra hål i marken så att vi kan gjuta plintar till vår nya altan som Walle ska bygga.

Elina fick vara ute en stund i sin nya "outfit" vilket syntes tydligt att hon gilla!


    


Efter det bjöd jag grabbarna på middag. Pasta och korvstroganoff! Tänkte inte på att jag lagt fram de stora tallrikarna, så det vart lite mycket mat för mig... men gott var det! he he..

Walle åkte på bandy träning, och jag badade Elina och nu har jag äntligen lyckats natta henne!

Så nu sitter jag här... ska snart gå och hänga upp min andra maskin för idag :) Så nu har man rena kläder igen!

Imorgon fredag... mmm...
Har hittat ett röttvin som jag gillar skarpt, mycket lättdrucket sällskapsvin! Den heter " MASI valpolicella 2007 BONACOSTA"

Då vet ni vad jag ska göra i morgon kväll! Ska nog göra ordning i ute rummet med brasa och levande ljus till kvällen! Dax för lite mys!

Så, så såg min fina dag ut!

Min andra sockerfria dag by the way! Känner att beroendet håller på att försvinna! Härligt!

Vi ses
/A

Slut efter en låååång dag!

HEJSAN!


Idag är jag lite extra trött... känns att man inte har hunnit vila ut nått!

Idag var vi hos Elinas farmor igen, dag två har jag äntligen lärt mig alla namn på de 13barn som vi hade hand om! Efter det så åkte vi hem och åt, lekte lite, bakade två sockerkakor, sen var det dax att åka till klubben å fika! Trevligt!
Synd bara att det inte var så mycket folk! Men sockerkakorna gick åt, å det som blev över fick kära herr ordförande Mats ta med hem! Hoppas de smaka Nilla! ;)

Så i dag har jag varit lite onyttig med sockerkaka.. men det kan jag gott unna mig.. har ju den härliga veckan i månaden som alla kvinnor bara ääälskar... å tycker synd om sig själv!

Imorgon så ska jag och Elina åka å titta lite i affärer om det finns några fina vårkläder som passar att vara ute i! Ska se om jag hittar några bra "första gå skor"...

- Marie, det vore jättefint om du hade lust å sy!! Har du kommit på idén själv, eller har du ett mönster?

Nu har det inte hänt så mycket mer så jag ska sluta skriva så ni slipper läsa en hel uppsats! ha ha

Hoppas jag får sova länge i morgon.. Elina somnade här vid 21.. hon borde sova till kl 7.. men nu när det är så ljust ute så vet man aldrig!

Godnatt gott folk!
/A


Nu j-vlar ska det bli fart på bloggen! Kan man hoppas... ;)

Då så...

Igår så åt vi lite påskmiddag.. Walle provade på ett nytt recept på lammfärsbullar och jag gjorde en lättpotatisgratäng med 7%ig grädde och ingen ost.. låter kanske inte så spännande.. men hemligheten är vitlök! mmm... vart rikigt bra! Själv klart vart det lite annat smått å gott oxå.. prinskorv, ägg, must mm... anledningen att det vart potatisgratäng var för att jag glömde min inköpslista hemma.. skulle ju ha gjort en jansons.. men men.. är inte så förtjust i jansons ändå.. så inte konstigt att man glömmer bort det....

Elina fick en jättefin gunga utav mormor och morfar i tidig födelsedagspresent, som hon verkligen älskar, för att lyckas få ur henne ur gungan måste man locka med att gå till kaninerna. Annars blir det ett H-vete till liv när man tar ur henne ur gungan. Hon gillar kaninerna...märkliga djur.. inte alls som katterna! Hoppas hon vill ge dem den kärlek vi inte ger dem. Kaniner kan tydligen bli upp till 8 år så än finns det hopp att de kan bli tama!

 
Ozzys ansikte som svullnade upp har blivit helt bra igen! Tror att han måste ha tuggat på en hummla eller nått.. Såg inte ut som ormbett... inga ingångshål... skönt att slippa den utgiften! *pust*

Idag har jag varit hemma hos Monica, Elinas farmor, och hjälpt henne lite grann med dagbarnen när hennes kollega är på semester. Gick rätt bra tror jag! Det kändes bra iaf! Ska dit i morgon med! Elina fick prova på att krypa ute på marken för första gången. Det var lite blött i backen så vi bylsta på henne ett par hemma gjorda överdragsbyxor och galonvantar på fötterna! Så söt! Å kul var det! Tänk att hitta en kotte! Vilken lycka!







Nu sitter jag och väntar på att Walle ska komma hem från bandyn.. Elina somnade inte förens vid 20.30 idag... å då har hon hållt igång sen kl. 12 idag! Super baby!

I morgon ska jag som sagt till Monica igen, sen på kvällen är det fika på klubben! Mycket trevligt!

Idag är min första godisfria dag på länge! Tjohooo..... vad sötsugen jag är... en banan och en apelsin täcker inte riktigt de behovet.. men men... bara bita ihop!
Målet är - 4kg innan midsommar!

over and out
/A

mycket händer!

Hej igen... vet inte om det är någon som läser min blogg längre eftersom jag är så dålig på att uppdatera??!
Men ni som gör det så skriver jag lite ändå!

I Onsdags så blev jag utbjuden av Jessica för att gå och se Jeff Dunham(komiker) på Kista mässan.


Tro det eller ej... jag hade ingen aning om vem han han var eller vad han ens sysslade med! Men efter en godmiddag i Kista begav vi oss till mässan. Showen var jättekul! Tack så hemskt mycket  Jessica för att du bjöd ut mig ;)

I fredags så åkte jag och hälsade på Jeanett, Anders och Filippa i Torsåker! Sov över där en natt sp Elina och Filippa fick leka av sig och jag å Jeanette fick umgås lite!


  
Känns lite tomt utan dem i närheten! Men vad är 20mil? Tog bara 1,5timme att åka dit. Så det lär bli fler gånger!

I Lördags så var jag, Walle och Elina över till Elinas farfar å grillade, det bjöds på grillad tonfisk. Vilket var helt otroligt gott!
 

Efter det så tog jag och jessica en premiär tur i Forden! Åkte in till stan och drog sveavägen några gånger!
Lite kallt vart det, vi kunde ju bara åka nercabbat eftersom takfästena var ner monterade! ha ha Brrrrr...
 

Söndag blev en tur till Skansen! Björn,Melissa och Nova följde med! Efter att ha kikat på djuren tog vi oss en lunch på Gubbhyllan där Walles bror Christer jobbar!

  

Å efter det åkte vi hem till Elinas Farmor som bjöd på middag!
Elina fick leka med sina kusiner och var helt färdig när vi kom hem!


Idag så är Walle och skrivar det sista på forden..  jag ska snart åka och träffa Jessica och handla lite...
Sen måste jag hålla koll på våran kära Ozzy som blivit allderles svullen i ansiktet...

måste kanske åka in till vetrinären... härligt billigt en helgdag.. :( Men vi får se vad som händer..han har inge ont och äter å dricker...

ska göra ordning lite påskmat här hemma...så vi kan avslutan den här långa helgen..
På tisdag så ska jag börja vara nyttig igen.. får se hur det funkar... måste bli av med socker beroendet! Så håll mig borta från godis å fikabröd! tack!

kram kram

En dag i stinsen utan shopping :S

Hej å hå!

Den här veckan rullar på som alla andra.. inga konstigheter..

Måndag var en lugn dag...jobbade på kvällen.

Tisdag var vi på öppnaförskolan, dit kom även Melissa och Nova en stund. Vi laddade upp dom små med lite lunch innan vi åkte till Rosersbergs slottspark. Där tog vi oss en härlig promenad i det fina vädret! Parken var jättefin! Ser verkligen fram emot att få vandra där lite i sommar! Just nu var det väldigt blött på vägarna så vi kunde inte gå så långt...
Efter det så åkte jag å Elina och handlade.. sen var det dax att åka hem för att sen åka och jobba.

Onsdag så hade jag en städ dag här hemma.. mycket behövligt!! Dammade... otroligt vad mycket damm det finns om man väl öppnar ögonen för den.. hmm...
På kvällen så åkte jag och Elina på klubbmöte.. Walle var i Härnösand å jobbade! Härlig resa till och från jobbet! Han var lagom trött när han kom hem!

Torsdag i dag! Idag har jag varit duktig och åkt till tippen med mitt returpapper... hatar reklam!
Måste sätta upp en "Ingen reklam" skylt igen!
Efter det så begav jag och Elina oss till Stinsen där vi mötte Jessica! Elina fick leka lite i lekhagen dehar där.. sen var det dax för lunch och fönstershopping...  helt otroligt konstigt det känns att inte ha pengar till att köpa ens nått litet! Usch vad bortskämd man är med sånt! Måste lägga ner mitt shoppingbehov! Som avslutning på dagen så satt vi i sol och snålblåst och åt mjukglass!

Just nu så är Walle på innebandyträning och Elina sover... den här veckan kommer vi att hinna umgås med varandra EN kväll! Helt sjukt!

(Måndag och tisdag jobbade jag, onsdag jobbade han, idag bandy, imorgon är våran kväll!, lördag ska jag ut, söndag är jag i haninge(tills jag är körbar) och på kvällen har walle innebandy... KUL samliv... eller nått... )

I morgon fredag, våran kväll, får bli en sen middag, Elina somnar vid 19-19.30 efter det är kvällen vår! Fläskfilé och lite röttvin! Sen är det bara ta hand om varandra som gäller!

På lördag ska jag ut till vår raggarklubb å fixa lite.. har ju ett helt klubbhus där som skall skötas! Får se hur det går med Elina, om inte annat är det kul å träffa människorna! Senare ska jag å Elina hem till mamma och pappa, ska passa på å låna deras ångbastu/bubbelbadkar :) Ahhhh... dricka lite mousserande ;) Sen på kvällen ska jag träffa mina gamla vänner/klasskamrater från haninge! Vi ska käka lite och festa loss på O´learys i handen! Tror att det kommer bli skit kul! Hoppas det kommer lite folk! Mamma och pappa ska passa Elina. Första gången som hon sover "borta". Spännande...

Sen var det söndag igen...underbart hur veckorna går!
Hoppas plattsättaren kommer i morgon.. annars blir ju badrummet aldrig klart i tid.. dvs den 24/4 då JAG vill ta en födelsedags bastu!! Vi får se...

I dag så har vi påskpyntat lite jag å Elina :) Brukar inte göra det men i år är ju lite speciellt då Elina finns.. inte för att hon kommer att minnas.. känns bra på nå sätt!



                                                


Ska sälja två av mina kattungar.. de är lev. klara 1Maj. om det är någon som är sugen på en litet sötis så säg till!

 
                                                                                 Tiger                  &             Tisse

Nu ska jag hoppa in i duschen å sen kika på tv eller läsa min tidning "vi föräldrar"..

Vi ses å hörs!

Annika

RSS 2.0